Dilens fyller 10 år!

En solig dag 2010 slog vi för första gången upp portarna för Diléns. Då saluhall, nu gourmandis. Förväntningarna var blygsamma och vi var inte helt säkra på hur vi skulle mottas på marknaden. Allt vi visste var att vi hade en idé som vi trodde på och verkligen brann för. Och oj, vilket mottagande vi fick. Kanske en liten grej för många, men för oss var det en succé!

Två år senare, 2012, tog vi vårt första steg mot att producera egna charkuterier. Vi hade många gånger stött på problemet att vi inte hittat vissa produkter alls och andra av alldeles för låg kvalitet. Så man kan egentligen säga att vår satsning på egen produktion föddes ur frustration.

Redan året efter, 2013 tog vi vår första medalj under SM i mathantverk. Medaljen fick vi för vår vildsvinskorv och valören var ett silver. Den fantastiska känslan av att fler än vi uppskattade hantverket gav oss stor inspiration att fortsätta framåt.

2014 var året då vi vågade ta steget till att införskaffa en egen rök, för att kunna röka vår egen chark. En satsning som återigen visar att kvalitet uppskattas av våra älskade kunder!

Listan med händelser som kantat och förgyllt vår nu tioåriga historia kan göras nästan hur lång som helst… Några nämnvärda saker är att vi 2016 inledde vårt partnerskap med Nibble Gårdsgris. 2017 utökade vi vårt non-foodutbud med bland annat Ofyr. Utöver det har vi även ödmjukast fått tacka för ett flertal medaljer i alla slags valörer under SM i mathantverk.

Det som har värmt våra hjärtan mest under dessa tio år, är dock tveklöst alla våra fantastiska kunder, som visar ett stort och brinnande intresse för mat och matlagning. Till er vill vi bara säga tack. Vi ser fram emot tio nya fantastiska år tillsammans med er!