Diléns Saluhall i Valbo blir Diléns Gourmandis

Diléns Saluhall blir Diléns Gourmandis

En solig dag i november 2010 slog vi upp portarna för Diléns Saluhall i Valbo, beläget i Farmekhuset. Idag nästan 10 år senare känner vi oss inte riktigt bekväma med att kalla oss för saluhall. I mångt och mycket har vi sedan starten fokuserat på kött av högsta kvalité, och det är också det våra kunder refererar när dom pratar om oss. ”Köttbutiken i Valbo” får vi ofta höra, vilket såklart är väldigt roligt, att det satt sig kraftigt.

Idag är vi dock så mycket mer än bara kött

Vårt mål som vi jobbar mot är att erbjuda alla matälskare där ute bra mat för hela veckan. Oavsett om man är grillmästaren, vegetarian eller en barnfamilj så skall man kunna hitta hela veckans mat hos oss på Diléns. Det kände vi att vi inte riktigt nådde ut med som Diléns Saluhall. Därför har vi under flera månaders tid arbetat fram vårt nya Diléns. Diléns Gourmandis.

Av matälskare, för matälskare

Tanken bakom Diléns Gourmandis är enkel. Ett kulinariskt paradis för matälskare, vi kallar det gourmandis.

Gourmandis kommer från franskans gourmandise och står för att vara förtjust i läcker mat: att förstå sig på finare matlagning (synonymer.se).

Ordet gourmandis för också tankarna osökt att tänka på en fusion av orden Gourmé och Paradis. Gourmé som betyder finsmakare, kännare av mat och vin (synonymer.se). Paradis, ett namn på en idealiserad plats vars existens är positiv, harmonisk och tidlös (wikipedia).

Vi känner att dom här tre orden beskriver den plats vi vill skapa, våra kunder och oss själva väldigt bra. Vi ser fram emot att tillsammans bygga upp detta paradis för matälskare.

Välkommen.