fbpx

Renskavsgryta med trattkantareller och rårörda lingon

Cat ipsum dolor sit amet, put toy mouse in food bowl run out of litter box at full speed attack dog, run away and pretend to be victim.

Antal portioner: 4 port

Tillagningstid: ca 40 minuter

Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser
  • 400 g renskav
  • 2 gula lökar
  • 200 g torkade trattkantareller
  • 5 dl grädde
  • 200 g gammaldags messmör
  • Majsstärkelse (för redning)
  • 100 g rårörda lingon
  • Smör till stekning
  • Ris eller kokt potatis till servering
Gör så här
  1. Dela löken på mitten och strimla tunna skivor. Stek löken tillsammans med kantarellerna och renskaven i smör i cirka 5 minuter i en gryta. Krydda med salt och svartpeppar.
  2. Tillsätt grädde och red it med majsstärkelse till önskad konsistens. Tillsätt sedan messmör och låt sjuda i 20-30 minuter.
  3. 5 minuter innan servering, häll i de rårörda lingonen och rör om. Spara gärna några till garnering!
  4. Serveras med ris eller kokt potatis.