Visste du att nästan en tredjedel av all mat som produceras runtom i världens slängs? Det är såklart inte hållbart – så vi vill göra vår del för att minska den höga siffran. Tillsammans med en av våra favoritrestauranger Sarahs kommer vi att ta tillvara på högkvalitativa råvaror som annars skulle gå i spillo. Vi … Fortsätt läsa Kvällens lokala hållbara
SM-guld på hemmaplan!
Vilken stämning och vad mycket att inspireras av det fanns på Högbo i år. Oerhört roligt att träffa så många nya och gamla bekanta, som delar samma kärlek till kvalitativ mat som vi gör. Med oss hem i bagaget har vi i år ett SM-guld. Vår tryffelkorv är bäst i Sverige! Ett guld som verkligen … Fortsätt läsa SM-guld på hemmaplan!
SM i Mathantverk kommer till Högbo!
För drygt ett år sedan befann vi oss i Malmö, för SM i mathantverk, då kom vi hem med tre medaljer i bagaget. Två silver och ett brons.I år går SM i mathantverk av stapeln 15-17 oktober i på Högbo Bruk. Självklart kommer vi också i år att vara på plats och tävla med våra … Fortsätt läsa SM i Mathantverk kommer till Högbo!
Diléns + Godisfabriken = Sant
Äntligen kan vi med stor glädje berätta något som vi jobbat för under en längre tid. Vi bygger i samarbete med Gavlegårdarna en fantastisk ny lokal på 650 kvadratmeter i Godisfabriken vid läkeroltomten i Gävle. Byggnaden kommer att vara specialanpassad efter våra behov och innefatta både deli, surdegsbageri, bistro, rökeri och restaurang. Vi ser den … Fortsätt läsa Diléns + Godisfabriken = Sant
Äntligen vår och det vill vi självklart fira med ett grillevent helt i vårens tecken! Välkommen att smaka underbara råvaror, träffa några av våra leverantörer och upptäck våra varumärken. Datum: Tisdag 30 aprilTid: 11.00-18.00 Vi kombinerar välkända namn som Ofyr, Fällmans Kött från Stockholm med otroligt fina råvaror och Hans Erik Kök som kommer och … Fortsätt läsa Grillevent i vårens tecken
Diléns Saluhall i Valbo blir Diléns Gourmandis
En solig dag i november 2010 slog vi upp portarna för Diléns Saluhall i Valbo, beläget i Farmekhuset. Idag nästan 10 år senare känner vi oss inte riktigt bekväma med att kalla oss för saluhall. I mångt och mycket har vi sedan starten fokuserat på kött av högsta kvalité, och det är också det våra … Fortsätt läsa Diléns Saluhall i Valbo blir Diléns Gourmandis
Nu var det dags igen för SM Mathantverk i Malmö. Det gick strålande bra och vår färskkorv med chili/senap fick ett silver, vår delikatesskinka alspånsrökt fick även ett silver och vår lufttorkade skinka slutade med ett brons. Våra omdömen från juryn: Färskkorv “En hantverksmässigt utmärkt gjord korv med mycket harmonisk smakbild. Den har en pigg … Fortsätt läsa Nu var det dags igen! SM Mathantverk
benfri kotlett och karré för endast 69kr/kg?välkommen
Ekologiskt och närproducerat kött från Robert Eklundh på Järbogårdar i Gästrikland. Dessa gräsbetande fjällkor spenderar så mycket tid som möjligt på fritt bete med naturligt gräsfoder som ger ett smakrikt kött med höga nivåer Omega-3 fettsyror och har en mörare struktur. Följ deras gårdsliv på Facbook!