fbpx

Griljering julskinka med ingefära och honung

Griljering julskinka med senap & ingefära Underbart doftande julskinka med en liten tvist. Griljerad med ingefära, honung och den klassiska diljonsenapen. Tillagningstid: ca 20 minuter Svårighetsgrad: Lätt Ingredienser 2-2,5 kg kokt julskinka 4 msk dijonsenap 2 msk ingefära (färsk, riven) 2 msk flytande honung 1 dl ströbröd 1 äggula Majsstärkelse Gör så här Sätt ugnen på … Continue reading Griljering julskinka med ingefära och honung

Renskavsgryta med trattkantareller och rårörda lingon

Renskavsgryta med trattkantareller och rårörda lingon En favorit från Diléns! En krämig och lättlagad gryta av renskav med trattkantareller och rårörda lingon. Antal portioner: 4 port Tillagningstid: ca 40 minuter Svårighetsgrad: Lätt Ingredienser 400 g renskav 2 gula lökar 200 g torkade trattkantareller 5 dl grädde 200 g gammaldags messmör Majsstärkelse (för redning) 100 g rårörda lingon Smör till … Continue reading Renskavsgryta med trattkantareller och rårörda lingon

Osso Buco med pilaffris

Osso Buco med pilaffris Osso Buco är en traditionell italiensk gryträtt, perfekt för höstmiddagar! Antal portioner: 4 port Tillagningstid: 1,5-3 timmar Svårighetsgrad: Medel Ingredienser 0,7 kg kalvlägg 1 msk vetemjöl 1 gul lök 1 morot 1/2 bit rotselleri 1/2 st purjolök 300 g krossade tomater 3 dl vitt vin 3 dl buljong 1 klyfta vitlök … Continue reading Osso Buco med pilaffris

Wallenbergare med mos

Klassiska Wallenbergare med mos En klassiker inom husmankost som alla älskar! Biffar gjorda på kalvfärs och serveras med porös mos och färska haricots vertz steka i honung. Antal portioner: 4 port Tillagningstid: 40 minuter Svårighetsgrad: Lätt Ingredienser 600 g kalvfärs 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 3 st äggulor 3 dl grädde 1 kg potatis … Continue reading Wallenbergare med mos