Baconlindande rullader med saltgurka

Baconlindade Rullader, perfekt för höstmiddagar och går att fylla med lite vad man är sugen på själv!

Antal portioner: 4 port

Tillagningstid: 30 minuter

Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser

Rullader

  • 8 skivor lövbiff
  • 8 baconskivor
  • Dijonsenap
  • Saltgurka
  • salt, peppar

Sås

  • 3 dl sky
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk vetemjöl
Gör så här
  1. Lägg ut köttskivorna, bred ut dijonsenap över skivorna, lägg en bit saltgurka på varje skiva (känner du dig äventyrslysten, lägg in en god bit ost också!). Rulla sedan ihop med en baconskiva runt. Använd en tandpetare för att det skall hålla ihop.
  2. Stek rullarna i med smör. Salta och peppra efter tycke och smak!
  3. Tips, ta tillvara på skyn och gör en god sås. Skölj stekpannan med vatten, ca 3dl. Häll över skyn i en kastrull, tillsätt 2msk kalvfond, 2dl créme fraiche och 2msk vetemjöl. Salta och peppra efter tycke och smak. Koka upp under omrörning och låt sedan sjuda i 10 minuter.
  4. Servera rulladerna med en fräsch sallad och kokt potatis, eller varför inte potatisstomp?

Smaklig måltid!