Carpaccio på Prosciutto

Om du har som mig en bättre hälft eller någon annan i din närhet som ej gillar rått kött men älskar tanken av en fantastisk god carpaccio? Då är detta recept för dig! 🥰👋🏻

Du får smaken och känslan av en carpaccio men utan att hålla på med rått kött, perfekt! Tillbehören kan varieras i oändligheter men jag brukar hålla det ganska enkelt; en kräm/röra av något slag, smörstekt svamp, rostade pinjenötter, ruccola och Crema di Balsamico! 👏🏻

Detta är ett grymt sätt att inleda en trerätters på och funkar lika bra i portionsform som att göra ett helt fat så alla kan få ta sin egen portion. 🤩👌🏻

Anders Vestlunds tredje recept som månadens gourmand!

Ingredienser (4 pers)
  • 8st skivor Prosciutto
  • En näve ruccola
  • Tryffelmajonnäs
  • 6-8st Kastanjechampinjoner
  • 1st vitlöksklyfta
  • 40g pinjenötter
  • 70g Parmesanost
  • Crema di Balsamico
Gör såhär
  1. Rosta pinjenötterna på medelhög värme i en torr stekpanna tills lätt gyllenbruna.
  2. Skiva svampen i mindre bitar och stek i rikligt med smör och lite riven vitlök tills gyllenbrun och lätt knaprig.
  3. Lägg ut två skivor Prosciutto per portionstallrik eller alla skivor på ett större fat så alla får ta själv.
  4. Toppa med några kvistar ruccola.
  5. Fördela övrig topping på tallrikarna i önskad mängd.
  6. Avsluta med att ringla Crema di Balsamico över allting och riv rikligt med parmesan över!
  7. Servera och njut! 🥳👋🏻

Dryckestips
En iskall halvtorr Riesling eller en lite mustigare Ripasso Superiore passar perfekt till detta. 👌🏻