Citronpasta med räkor

En frisk pasta med smak av citron, vitlök, chili och räkor. Räkorna kan bytas ut mot valfria skaldjur, fisk eller kyckling.

@matochvinbymicke ‘s andra recept som månadens gourmand!

Ingredienser
  • För 2 hungriga eller 4 normala personer
  • Pasta, gärna med citronsmak 400 gr (finns hos oss på Diléns)
  •  400 gr skalade räkor
  •  3 vitlöksklyftor
  •  1 röd chili
  •  4 st salladslök för garnering
  •  150 gr riven parmesan (spara lite för garnering
  •  Zest från 1 citron
  •  1 msk fiskfond
  •  1 dl vitt vin
  •  Salt
  •  Peppar
  •  Persilja för garnering
Gör så här
  1. Skiva vitlöken fint, Hacka eller skiva chilin, riv parmesan osten fint, skala räkorna.
  2. Fräs vitlöken i olivolja på medelvärme så den får lite färg. Öka värmen och häll i vinet, låt alkoholen ånga bort.
  3. Häll i fiskfonden  och stäng av plattan.
  4. Koka upp väl saltat vatten och lägg i pastan, låt den koka tills den nästan är färdig.
  5. Lyft över pastan till stekpannan med vitlöken och sätt på plattan på medelvärme. Häll i lite pastavatten och häll i parmesanosten. Rör tills osten smält. Ha i mer pastavatten vid behov. Lägg i chilin.
  6. När pastan är färdig rör du ned räkorna och smakar av med svartpeppar.
  7. Lägg upp på en tallrik, garnera med hackad persilja, salladslök, parmesan och citron zest. Toppa gärna med en god olivolja.