
Citronpasta med räkor
En frisk pasta med smak av citron, vitlök, chili och räkor. Räkorna kan bytas ut mot valfria skaldjur, fisk eller kyckling.
@matochvinbymicke ‘s andra recept som månadens gourmand!
Ingredienser
- För 2 hungriga eller 4 normala personer
- Pasta, gärna med citronsmak 400 gr (finns hos oss på Diléns)
- 400 gr skalade räkor
- 3 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 4 st salladslök för garnering
- 150 gr riven parmesan (spara lite för garnering
- Zest från 1 citron
- 1 msk fiskfond
- 1 dl vitt vin
- Salt
- Peppar
- Persilja för garnering
Gör så här
- Skiva vitlöken fint, Hacka eller skiva chilin, riv parmesan osten fint, skala räkorna.
- Fräs vitlöken i olivolja på medelvärme så den får lite färg. Öka värmen och häll i vinet, låt alkoholen ånga bort.
- Häll i fiskfonden och stäng av plattan.
- Koka upp väl saltat vatten och lägg i pastan, låt den koka tills den nästan är färdig.
- Lyft över pastan till stekpannan med vitlöken och sätt på plattan på medelvärme. Häll i lite pastavatten och häll i parmesanosten. Rör tills osten smält. Ha i mer pastavatten vid behov. Lägg i chilin.
- När pastan är färdig rör du ned räkorna och smakar av med svartpeppar.
- Lägg upp på en tallrik, garnera med hackad persilja, salladslök, parmesan och citron zest. Toppa gärna med en god olivolja.