Fläskfilepasta med bacon och svamp

En underbart enkel och krämig fläskfilépasta med bacon och svamp som sätter en riktig guldkant på vardagsmiddagen. Testa, det blir garanterat en ny favorit!

Wiktoria Ahlins fjärde recept som månadens gourmand.

Ingredienser
  • 400 g fläskfilé
  • 300 gram pasta 
  • smör, att steka i
  • 1 gul lök, skivad
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 100 g tärnat bacon 
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 hönsbuljong
  • 1 dl Creme fraiche 
  • 0.5 dl riven parmesan
  • Tomater om du vill! 
  • salt
  • peppar
  • färsk basilika
Gör såhär
  1. Koka pasta.
  2. Skär fläskfilén i medaljonger som är ca 1 cm tjocka. Bryn i smör i en stekpanna på medelvärme tills de har fått fin färg. Salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.
  3. Stek den strimlade löken, bacon och svampen i stekpannan tills det mjuknat och fått fin färg.
  4. Ha i grädde och hönsbuljong och låt puttra upp. Salta och peppra efter smak.
  5. Ta i fläskfilébitarna i grytan och låt koka på låg värme tillsammans. Blanda ihop med pastan. Strö över färsk basilika och parmesan.