Fyra olika snittar med prosciutto

Wiktorias första vecka som månadens gourmand och hon bjuder upp till fest direkt. Och är det fest så är det, hur perfekt är inte fyra olika snittar med prosciutto en fredagkväll?

Wiktoria Ahlins första recept som månadens gourmand.

Snitt nummer 1

Gratinerade prosciuttosnittar med lite sting. Dessa här ljuvligt goda och ett måste till midsommar, student eller kalas. Är goda att äta både varma och kalla, även om det första föredras!

Ingredienser

  1. 2 Sarek tunnbröd
  2. 1 dl Creme fraiche 
  3. 1 1/2 riven parmesanost 
  4. 1 tsk sriracha 
  5. Prosciutto i önskad mängd, här hade vi tre st på varje tunnbrödsskiva! 

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop parmesan, crème fraiche och sriracha i en skål. Bred ut blandningen på två brödskivor och fördela prosciutto ovanpå.
  3. Rulla ihop brödskivorna till rullar och snitta varje rulle i sex bitar.
  4. Fördela ut på en bakplåtspappersklädd plåt med snittsidan uppåt.
  5. Gratinera ca 10 min eller tills snittarna fått fin färg. Dekorera med lite hackad chili eller gräslök om du vill!
Snitt nummer 2

Prosciutto med pepparrotsfyllning. Här har vi en lättlagad snitt som du slänger ihop på nolltid. Supergod och fräsch!

Ingredienser

  1. 4 skivor prosciutto

  2. Önskad mängd Philadelphia pepparrot

  3. Machesallad 

Gör såhär

  1. Ta fram en skiva prosciutto, bred över philadelphia, toppa med machesallad och rulla ihop. 

  2. Funkar med vilken smak av Philadelphia man än önskar! 

Snitt nummer 3

Smörstekt bröd med skagenröra och prosciutto. Här har vi en snitt som alla älskar. Det smörstekta brödet tillsammans med smakerna från skagenröran och prosciutton gör en magisk kombo som kommer tro att dina smaklökar drömmer!

Ingredienser

  1. 2 skivor rostbröd (tex formfranska)

  2. Smör att steka brödet i 

  3. Prosciutto 

  4. Skagenröra i önskad mängd (recept nedan!) 

  5. Gräslök till garnering

  6. Penséer till garnering (inte ett måste!) 

Gör såhär

  1. Blanda ihop skagenröran (150 g handskalade räkor i lag, 1 dl crème fraiche, 2 msk finhackad gräslök, 1 msk finhackad dill, 0.5 tsk rivet citronskal) i en bunke.
  2. Låt det stå medan du skär bort kanterna på formfranskan och delar de på mitten.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och när smöret tystnar lägger du ned brödskivorna och steker tills de får en fin färg.
  4. Låt svalna något. Toppa med skagenröra, prosciutto och gräslök!
Snitt nummer 4

En somrigt, härlig och frisk snitt på fyra saker som du gärna kan förbereda dagen innan.

Ingredienser

  1. Vattenmelon

  2. Fetaost 

  3. Prosciutto 

  4. Basilika 

  5. Tandpetare alt grillpinnar

Gör såhär

  1. Skär upp vattenmelon och fetaost i kuber.

  2. Stapla upp en vattenmelonsbit, fetaost, basilikablad och prosciutto och trä igenom en tandpetare eller grillpinne.