fbpx

Gratinerad hummer med chili och ingefära

Hummer till nyår är en riktig klassiker. Här har du ett enkelt recept som ger en riktig smaksuccé till nyårsmiddagen! De enkla recepten är ofta de godaste.

Antal portioner: 4 port

Tillagningstid: ca 40 minuter

Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser
  • 2 stora humrar
  • 2 schalottenlökar
  • 1 röd chili
  • ca 50 g ingefära
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl créme fraiche
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 msk hummerfond
  • 1 msk redning ljus (Maizena)
  • Smör
Gör så här
  1. Sätt ungen på 250 grader.
  2. Klyv humrarna på längden (se till att stjärt och sköljd håller ihop). Ta ur köttet ur ut stjärt och leder. Skär sedan köttet i bitar och lägg åt sidan.
  3. Hacka löken och stek i smör i en kastrull. Finhacka chili och ingefäran. Låt fräsa ihop med löken.
  4. Tillsätt créme fraiche, fond och vin. Krydda med salt och peppar. Låt puttra några minuter och tillsätt sedan redningen. Avsluta med att blanda i hummerköttet och hackad persilja.
  5. Lägg hummerskalen i en ugnssäker form och fyll med hummerblandningen och strö över osten. Gratinera sedan i ugnen ca 10 minuter.
  6. Klar för servering!