fbpx

Griljering julskinka med senap & ingefära

Underbart doftande julskinka med en liten tvist. Griljerad med ingefära, honung och den klassiska diljonsenapen.

Tillagningstid: ca 20 minuter

Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser
  • 2-2,5 kg kokt julskinka
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 msk ingefära (färsk, riven)
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl ströbröd
  • 1 äggula
  • Majsstärkelse
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör ihop dijonsenap, ingefära, honung, ströbröd och äggula.
  3. Lägg julskinkan i en ugnssäker form.
  4. Torka av julskinkan försiktigt med hushållspapper och sila sedan över majsstärkelsen över skinkan. Avsluta med att bred griljeringen över skinkan.
  5. Griljera sedan skinkan i ugnen i cirka 10-5 minuter. Låt den sedan svalna snabbt.