Härlig gulaschsoppa på högrev

Klassisk ungersk gulaschsoppa, eller bara gulasch om man så vill. En mustig och härligt köttsoppa som i vår version tillagas utan potatis!

Antal portioner: 4 port

Tillagningstid: 1,5 timme

Svårighetsgrad: Medel

Ingredienser
  • 500g högrev
  • Olivolja
  • 4 gula lökar
  • 3 röda paprikor
  • 1 chili
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk oxfond
  • 3 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl rysk yoghurt
  • 4dl vitt vin
Gör så här
  1. Tärna och bryn högreven i olivolja (vi gillar relativt stora härliga bitar!).
  2. Skär löken och paprikan i grova bitar. Fin hacka chilin. När köttet blivit perfekt brynt, blanda ned lök, vitlök och chili. Bryn till löken är färdig och genomskinlig. 
  3. Tillsätt hälften av paprikan och stek i omkring 5 minuter. När paprikan börjar få färg, tillsätt spiskummin, paprikapulver, fonden och vinet. Låt sjuda under lock i ca 1-1.5 timme.
  4. Smaka av med salt, peppar och servera med en klick yoghurt.