Recept

Härlig gulaschsoppa på högrev

Klassisk ungersk gulaschsoppa, eller bara gulasch om man så vill. En mustig och härligt köttsoppa som i vår version tillagas utan potatis!
Portioner 4 port
Ingredienser

Ingredienser

  • 500 gram högrev
  • Olivolja
  • 4 gula lökar
  • 3 röda paprikor
  • 1 chili
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk oxfond
  • 3 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl rysk yoghurt
  • 4 dl vitt vin
Gör såhär

Instruktioner

  • Tärna och bryn högreven i olivolja (vi gillar relativt stora härliga bitar!).
  • Skär löken och paprikan i grova bitar. Fin hacka chilin. När köttet blivit perfekt brynt, blanda ned lök, vitlök och chili. Bryn till löken är färdig och genomskinlig. 
  • Tillsätt hälften av paprikan och stek i omkring 5 minuter. När paprikan börjar få färg, tillsätt spiskummin, paprikapulver, fonden och vinet. Låt sjuda under lock i ca 1-1.5 timme.
  • Smaka av med salt, peppar och servera med en klick yoghurt.