
Hemgjorda nötfärsbiffar serverade med rostad potatis, en sås gjord på soltorkade tomater och en härlig sallad
Välkryddade köttfärsbiffar med rostad potatis och en utsökt sås berikad med soltorkade tomater
Antal portioner: 4 port
Tillagningstid: Ungefär två timmar
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser
Biffarna
- 500 gram nötfärs
- 1 ägg
- 1 pressad vitlök
- 1,5 teskedar oregano
- salt/peppar
Såsen
- 2 1/2 deciliter créme fraiche
- 1 liten burk med hackade soltorkade tomater
- 2 nävar med hackad färsk basilika
- Salt/peppar
Rostad potatis
- Potatis
- Olivolja
- Örtagårdskrydda
- Salt/peppar
Gör så här
- Koka potatisen i tio minuter innan du häller bort vattnet och delar potatisen. Ringla över olivolja, krydda med salt och peppar och ställ in i ugnen på 190 grader i 30 minuter.
- Blanda ägg, kryddor och nötfärsen. Rör om utan att överarbeta och forma sedan biffarna.
- Blanda ingredienserna till den kalla såsen och smaka av med salt och peppar.
- När potatisen har varit inne i 30 minuter tar du ut dem, pressar dem försiktigt och har på lite mer olivolja samt kryddorna. Ställ tillbaka i ugnen i ungefär 20-30 minuter eller tills potatisen ser ut att vara färdig.
- Stek på biffarna och servera sedan med potatisen, såsen och en härlig sallad.