En magisk lammrätt med krämig gorgonzola-fyllning

Förgyll din kväll med en riktigt smakrik lammstek fylld med gräddig gorgonzola-blandning.

Tillagningstid: 1,5 h

Antal portioner: 6 port

Svårighetsgrad: Medel

Ingredienser

Lammstek med gorgonzola

  • 1,2 kilo lammstek
  • 90 gram gorgonzola
  • 0,6 deciliter vispgrädde
  • 0,9 deciliter persilja
  • Salt och peppar

Sås

  • All sky från stekningen
  • 3 deciliter grädde
  • Vetemjöl som redning

Potatisbädd

  • 1,5 kilo potatis
  • 75 gram smör
  • 0,4 kilo morötter
  • Färsk timjan, rosmarin och oregano
  • 6 deciliter buljong
  • Salt och peppar

Baconlindade haricotes vertes

  • 6 skivor bacon
  • 2,4 hektogram haricotes vertes
Gör så här
  1. Bena ur steken och fyll med gorgonzola blandat med grädde och finhackad persilja.
  2. Skär potatisen och morötterna i skivor som ska vara ganska tjocka.
  3. Blanda potatisen, morötterna och de finhackade örterna som du sedan lägger i botten på en långpanna.
  4. Häll i en del av buljongen och lägg steken ovanpå. Dutta smörklickar på steken. Grädda i ugnen på 220 till 225 grader i cirka en timme.
  5. Stek haricotes vertes och bacon lätt och linda in knippen i baconskivorna.
  6. När det återstår en kvart av stektiden lägger du baconknytena över potatisen för att färdigstekas.