Löjromspizza

När det kommer till pizzadeg så föredrar jag en napolitansk deg, men går utmärkt att köra på en snabbjäst eller färdig deg oxå. Viktiga är att du får till en tun botten. Har du en pizzasten eller bakstål, ta då och placera detta högst upp i ugnen. Sätt på grillfunktionen på högsta effekt och låt gå så i 1 timme innan du ska baka.

@matochvinbymicke ‘s fjärde och sista recept som månadens gourmand!

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • Löjrom 80 gr per pizza
  • Mozzarella riven ca 100 gr per pizza
  • Creme fraishe 
  • Vitlök
  • Rödlök

Gör så här

  1. Häll löjrommen i en sil så vätskan får rinna av. Spara vätskan till creme fraishen.
  2. Blanda creme fraishe, vätskan från romen och fint riven (zesta gärna) vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Riv mozzarellan eller använd färdigriven.
  4. Hacka rödlöken.
  5. Baka ut degen så du får en rund deg med tun botten och lite tjockare kanter.
  6. Bred ut ett tunt lager med creme fraishe mixen, strö över osten och grädda sedan pizzan tills den fått en härlig färg. 
  7. Toppa sedan med lite mer av creme fraishe, rödlök,  löjrom och lite svartpeppar.
  8. Även gott med lite färsk dill.
  9. Servera och njut!