fbpx

Lövbiffsgryta med kokosmjölk och lime

Asiatiskt inspirerad lövbiffsgryta med krämig kokosmjölk och grönsaker. Serveras med ris eller nudlar och toppas med salladslök och koriander.

Antal portioner: 4 port

Tillagningstid: ca 30 minuter

Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser
  • 500 g lövbiff
  • 400 g kokosmjölk
  • 250 g färsk broccoli
  • 125 g salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime
  • 1 kruka koriander
  • Majsstärkelse (för redning)
  • Olja för stekning
  • Salt & peppar
  • Ris till servering
Gör så här
  1. Koka riset eller nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla lövbiffen i tunna strimlor och skär broccolin i mindre buketter. Strimla salladslöken och hacka koriander.
  3. Fräs pressad vitlök i en kastrull och häll i kokosmjölk och låt koka några minuter. Använd lite majsstärkelse för redning om det önskas tjockare konsistens.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och blanda i biffen tillsammans med broccoli tills de fått färg. Häll sedan över till kastrullen och tillsätt pressad lime. Smaka av med salt och peppar.
  5. Avsluta med att toppa grytan med hackad koriander och salladslök.
  6. Servera med kokt ris ris.