Njurtapp med chimichurri, sotad paprika och grillade primörer

Njurtapp är en bortglömd juvel, Kallas även butchers steak. Otroligt prisvärt kött.

Robinskok’s tredje recept som månadens gourmand.

Ingredienser

Chimichurri

  • 1 dl finhackad persilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk finhackad korriander
  • 1 röd urkärnade chili
  • 1 tsk pressad limejuice
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 5 msk olivolja
  • Salt & Peppar

Primörer

  • 1 knyte sparris
  • 1 liten bit fänkål
  • 1 knippe salladslök
  • 1 nashi päron
  • 1 påse små paprikor

Dressing:

  • Cest av 1 lime och citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • Salt och peppar
Gör så här
  1. Börja med att göra Chimichurri så den får stå till sig.
    • Finhacka alla ingredienser (se ovan) och blanda i en skål, ställ in i kylskåpet.
  2. Ta fram köttet, skär ut 2 bitar längs senan som går mitt i biten.
  3. Salta och peppra rikligt, ställ åt sidan i rumstemperatur.
  4. Skär stavar av sparris och salladslöken.
  5. Skär klyftor av fänkål och päronet, något mindre klyftor för fänkålen.
  6. Sota paprikan på en het grill,  grilla primörerna förslagsvis på en platta eller i en grillform för grönsaker.
  7. Ställ åt sidan
  8. Blanda ihop en dressingen med:
    • Cest av 1 lime och citron
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk citronjuice
    • Salt och peppar
  9. Rör ihop dressingen med primörerna.
  10. Grilla sedan köttet.
  11. Jag grillade det till en innertemperatur på 53grader, lät det vila 5 minuter hettade sedan på det igen på grillen innan jag tranchera köttet. Kom ihåg att skära över fibrerna så det inte riskerar att bli segt.
  12. Smaka av med salt och peppar