
Njurtapp med chimichurri, sotad paprika och grillade primörer
Njurtapp är en bortglömd juvel, Kallas även butchers steak. Otroligt prisvärt kött.
Robinskok’s tredje recept som månadens gourmand.
Ingredienser
Chimichurri
- 1 dl finhackad persilja
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk finhackad korriander
- 1 röd urkärnade chili
- 1 tsk pressad limejuice
- 1 msk rödvinsvinäger
- 5 msk olivolja
- Salt & Peppar
Primörer
- 1 knyte sparris
- 1 liten bit fänkål
- 1 knippe salladslök
- 1 nashi päron
- 1 påse små paprikor
Dressing:
- Cest av 1 lime och citron
- 1 msk olivolja
- 1 msk citronjuice
- Salt och peppar
Gör så här