Klassiska smaker med fläskkött och löksås

Vällagade fläskkotletter med potatis och en smakrik löksås.

Tillagningstid: ca 30-40 minuter

Portioner: 4

Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Vitpeppar

Gör så här

1. Stek först kotletterna i smör på lagom mjuk värme, saltade och pepprade, när det är gyllenbruna stoppar du in dem i ugnen på 100 grader.
2. Ha i 2 msk smör i kotlettpannan, när det bubblar häller du ner löken. Löken ska inte få så mycket färg utan bara bli mjuk och lite genomskinlig. 
2. Strö över mjölet och vispa.
3. Häll i mjölken och vispa rejält. 
4. Smaka av med salt och vitpeppar. 
5. Servera med potatis, antingen rostad eller kokt.