Matochstrunts ost- och baconkorv

Matochstrunts första recept som månadens gourmand. En riktigt lyxig inramning på vår egen ost- & baconkorv!

Ingredienser
  • Sötpotatis
  • Potatis med skal
  • Kålrot
  • Gurka
  • Ost- och baconkorv från Diléns
  • Tryffelolja
  • Salt & peppar
  • Majonnäs
  • Örter eller krasse
  • Torkade örter
  • Rapsolja
  • Salladsmix
Gör så här
  1. Börja med att skiva upp sötpotatis med en mandolin i lövtunna skivor, sedan fritera dom försiktigt i antingen fritös eller kastrull, när dom börjar bli lite mer gyllene så lägger jag dom på papper så oljan sugs upp från chipsen. Salta.
  2. Gör en 1-2-3 lag (1 del ättika 2del socker 3del vatten) koka upp och låt svalna.
  3. Sedan skivar jag upp gurka tunt och skär smala stavar av kålrot och lägger dom i pickellagen.
  4. Krydda potatis med lite olja salt peppar och torkade örter, jag körde timjan och dragon, sen kör vi in dom i ugnen på 180grader i ca 20 min.
  5. Sen är det dags för tryffelmajo. Jag använder mig av en färdig majonnäs, svart tryffelolja, en nypa salt och peppar och blander ihop det och i spritspåse.
  6. Stek på korvarna till dom är klara.
Montering
  1. Börja lägg en sallads mix i botten på tallriken
  2. Sedan halverar jag potatisen och lägger runt i salladen
  3. På med korvarna och spritsa på tryffelmajo lite runt om
  4. Sedan lägger jag på sötpotatischipsen, gurka och kålroten och toppar med blomsterkrasse