En klassiker med hemgjorda, saftiga pannbiffar serverade med potatis och syrliga lingon

Gör något riktigt gott till middag med det här receptet på hemgjorda pannbiffar, servera med pressad potatis och toppa med rårörda lingon.

Tillagningstid: ca 25-30 minuter

Portioner: 4

Svårighetsgrad: Lätt till medel

Ingredienser

1 ägg
0,5 dl ströbröd
1 tsk liquid smoke
2 msk hackade örter, timjan och persilja
Salt, peppar, lökpulver och vitlökspulver
800g nötfärs

Potatis
Råröda lingon

Gör så här

Pannbiff
1. Blanda ägg och ströbröd med liquid smoke, hackade örter och kryddor.
2. Låt svälla i 10 minuter och blanda sedan ner nötfärsen.
3. Forma till biffar och stek i smör.

Potatis
1. Koka den mängd potatis du vill ha, häll av vattnet.
2. Pressa i en potatispress och servera direkt, då är det godast.