fbpx

En rustik pastarätt med breda smaker

Unna dig en syndigt god pasta med svampsås och toppa den med parmesan.

Tillagningstid: ca 20 minuter

Portioner: 4

Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser

  • 1 liter svamp (t ex kantareller)
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 3 matlagningsgrädde
  • 2 msk hackad timjan
  • Salt och peppar
  • Parmesan
  • 4 portioner pasta

Gör så här

1. Rensa svampen och skär den i mindre bitar.
2. Skala och hacka löken.
3. Fräs svampen och löken i smör i några minuter och pudra sedan över med vetemjölet. 
4. Späd med grönsaksbuljongen och grädde medan du rör om. 
5. När såsen har blivit krämig tillsätter du timjan och låten den sjuda i några minuter till. Salta och peppra.
6. Koka pastan, häll av vattnet och blanda med såsen. Servera toppad med massor av parmesan.