fbpx

Renskavsgryta med trattkantareller och rårörda lingon

En favorit från Diléns! En krämig och lättlagad gryta av renskav med trattkantareller och rårörda lingon.

Antal portioner: 4 port

Tillagningstid: ca 40 minuter

Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser

  • 400 g renskav
  • 2 gula lökar
  • 200 g torkade trattkantareller
  • 5 dl grädde
  • 200 g gammaldags messmör
  • Majsstärkelse (för redning)
  • 100 g rårörda lingon
  • Smör till stekning
  • Ris eller kokt potatis till servering

Gör så här

  1. Dela löken på mitten och strimla tunna skivor. Stek löken tillsammans med kantarellerna och renskaven i smör i cirka 5 minuter i en gryta. Krydda med salt och svartpeppar.
  2. Tillsätt grädde och red it med majsstärkelse till önskad konsistens. Tillsätt sedan messmör och låt sjuda i 20-30 minuter.
  3. 5 minuter innan servering, häll i de rårörda lingonen och rör om. Spara gärna några till garnering!
  4. Serveras med ris eller kokt potatis.