Rödbetsburgare på Valbobeta, briochebröd, getost, grönkålschips & granskottsmajonnäs toppad med bacon

Burgarvecka från växtzon 4, och inte vilken burgare som helst, utan att rödbetsburgare på lokala betor med en fräsch och spännande Grannskottsmajonnäs!

Självklart kan du skippa baconet, eller använda fakon och göra burgaren vegetarisk om så önskas!

Växtzon4's tredje recept som månadens gourmand.

Ingredienser (6 burgare)
  1. 2 dl helt bovete
  2. 400 g riven rödbeta från Jordnära
  3. 150 g getost
  4. 2 mask dijon
  5. Salt & peppar
  6. Briochebröd
  7. Salladsblad
  8. Grannskottsmajonnäs eller valfri dressing(se tidigare recept på majonnäs mixa i grannskott)
  9. Getost
  10. Grönkålschips (recept finns här)
Gör så här
  1. Koka upp helt bovete och låt kok ca 10 minuter, tills du ser att vattnet blivit lila.
  2. Häll av vattnet, skölj bovetet.
  3. Häll tillbaka bovetet i kastrullen och låt koka i ca 20 minuter.
  4. Riv rödbetor och pressa ur vätskan, smula i getost och smaka av med dijon, salt & peppar.
  5. Forma till biffar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Baka av i ugnen på 230 grader i 20–25 minuter. Grilla om önskas, lägg på en skiva getost så att den smälter.
  6. Grilla brödet, lägg ihop hamburgaren med salladsblad, grannskottsmajonnäs, bacon & grönkålschips.