Senap och chilikorv med bröd, ramslöksmajonnäs, picklad gurka toppad med citronsyrad spetskål

Recept för en underbart lyxig korv med bröd som bjuder på välbalanserade och spännande smaker! Vill du inte laga korven själv så finns den att köpa hos växtzon4!

Växtzon4’s första recept som månadens gourmand.

Ingredienser
  • 4 st. Diléns senap och chilikorv
  • 4 st. korvbröd
  • 4 st. romansalladsblad
  • Ramslöksmajonnäs
    • 2 st ägg
    • 2 tsk dijonsenap
    • 4 dl rapsolja
    • Citronzest från ½ ekologisk citron
    • ca 40 blad ramslök
    • Salt
  • Picklad gurka
    • 1 gul lök
    • 3 st röda paprikor
    • ½ röd chili
    • Vatten till kokning
    • 600 g gurka
    • 1 ½ dl ättika
    • 1 ½ dl socker
    • 1 ½ tsk salt
    • 1 ½ msk gula senapsfrön
  • Citronsyrad röd spetskål
    • Röd spetskål
    • Eko citron
    • Flingsalt
Gör så här

Ramslöksmajonnäs

  1. Mixa ramslöken med rapsoljan i en blender tills den blivit riktigt grön.
  2. Häll oljan i en liten tillbringare eller litermått.
  3. Tillsätt ägg och dijonsenapen i blendern.
  4. Tillsätt ramslöksoljan lite i taget och mixa.
  5. Smaka av med citronzest och salt.

Picklad gurka

  1. Finhacka gul lök och röd chili.
  2. Tärna gurka och paprika smått.
  3. Koka upp gul lök, paprika och chili i vatten. Häll av i ett durkslag.
  4. Koka upp ättika, socker, salt och senapsfrö.
  5. Tillsätt tärnad gurka och lök-, paprika- och chiliblandningen.
  6. Låt sjuda i 20 minuter.
  7. Häll upp på rena burkar. Låt stå minst en vecka.

Citronsyrad röd spetskål

  1. Finstrimla röd spetskål, pressa citron över och massera in lite flingsalt.

Vid servering

  1. Grilla korven tills den är genomstekt och värm ett gott korvbröd, ringla på ramslöksmajonnäs och toppa med picklad gurka och citronsyrad rödkål. Färdig att avnjutas!