Recept

Snabb Libapizza på grillen

Denna grymt snabba pizza smakar fantastiskt och är lika snabb som enkel att göra. Maximera resterna från tidigare grillbrickan eller ta vara på godsaker ur kyl & skafferi för att skapa en ny grym måltid. Denna passar till allt! 
På mina pizzor tog jag vara på rester från grillbrickan så ingredienserna fick en ny chans att smaka lite extra gott! En med flankstek & champinjoner och en med kyckling & paprika, men möjligheterna är oändliga. 
Anders Vestlunds andra recept som månadens gourmand!
Ingredienser

Ingredienser

  • 2 libabröd
  • 2 dl riven ost

Pizzasås

  • 400 gram krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré 
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • Oregano
  • Salt
  • Peppar

Topping

  • 5-6 skivor grillad flankstek
  • 2-3 grillade champinjoner 
  • 1 liten rödlök i tunna skivor 
  • Ruccola
  • 6-8 bitar grillad kyckling
  • 3-4 skivor grillad paprika
  • 1 liten rödlök i tunna skivor
  • Ruccola
  • Eller valfria grillrester!
Gör såhär

Instruktioner

  • Starta grillen och låt den förvärma.
  • Blanda alla ingredienser till pizzasåsen i en liten kastrull och rör ihop allt noga en gång och låt puttra upp. Sänk sedan värmen och låt puttra i ca 10-15 minuter. Denna mängd sås räcker till ca 6-8st pizzor.
  • Lägg fram ett Libabröd och bred ut ett tunt lager sås ända ut i kanterna.
  • Sprid ut ett jämnt lager riven ost.
  • Toppa med ditt val av topping och lägg pizzan på grillen på medelhög värme.
  • Kolla till efter ca 12-14 minuter och plocka av när du är nöjd med färgen på toppingen och botten.
  • Toppa med ruccola.
  • Slicea, ät och njut!