Snabb Libapizza på grillen

Denna grymt snabba pizza smakar fantastiskt och är lika snabb som enkel att göra. Maximera resterna från tidigare grillbrickan eller ta vara på godsaker ur kyl & skafferi för att skapa en ny grym måltid. Denna passar till allt! 👏🏻

På mina pizzor tog jag vara på rester från grillbrickan så ingredienserna fick en ny chans att smaka lite extra gott! En med flankstek & champinjoner och en med kyckling & paprika, men möjligheterna är oändliga. 👌🏻

Anders Vestlunds andra recept som månadens gourmand!

Ingredienser (2st)

Libabröd 2st

  • 2dl riven ost

Pizzasås

  • 400g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré 
  • 0.5 msk balsamvinäger 
  • Oregano
  • Salt
  • Peppar

Topping

  • 5-6 skivor grillad flankstek
  • 2-3 grillade champinjoner 
  • 1 liten rödlök i tunna skivor 
  • Ruccola
  • 6-8 bitar grillad kyckling
  • 3-4 skivor grillad paprika
  • 1 liten rödlök i tunna skivor
  • Ruccola
  • Eller valfria grillrester!
Gör såhär
  1. Starta grillen och låt den förvärma.
  2. Blanda alla ingredienser till pizzasåsen i en liten kastrull och rör ihop allt noga en gång och låt puttra upp. Sänk sedan värmen och låt puttra i ca 10-15 minuter. Denna mängd sås räcker till ca 6-8st pizzor.
  3. Lägg fram ett Libabröd och bred ut ett tunt lager sås ända ut i kanterna.
  4. Sprid ut ett jämnt lager riven ost.
  5. Toppa med ditt val av topping och lägg pizzan på grillen på medelhög värme.
  6. Kolla till efter ca 12-14 minuter och plocka av när du är nöjd med färgen på toppingen och botten.
  7. Toppa med ruccola.
  8. Slicea, ät och njut! 🍕