Standard dubbel cheeseburgare

En 250 grams dubbel smash (2×125 gram) laddad med dubbel ost och dom vanliga ingredienserna i en helt vanlig standardburgare. Helt enkelt, en burgare som går hem hos dom flesta!

Ingredienser
  • Ett riktigt gott bröd, vi rekommenderar såklart Martins Potatorolls
  • 250 gr Dilens Premium Hamburgerfärs
  • 2 st skivor rökt sidfläsk
  • 1 skiva Väddö cheddar
  • 1 skiva chili cheddar (eller annan valfri ost du gillar)
  • Rödlök
  • Tomat
  • Sallad
  • Stokes Ketchup
  • Hamburgardressing
Gör så här

Kött:
Forma 2 st 125 grams bollar av färsen (förvara i kylen tills du ska använda)

Tillagning:

  1. Stek sidfläsket på medeltemperatur tills det blir krispiskt och
  2. Lägg köttfärsbollarna på stekytan (gärna en häll på grillen eller en gjutjärn/kolstålspanna på spisen)
  3. Använd ett smashjärn eller en kastrull (lägg ett bakplåtspapper ovanpå köttet så fastnar det inte i smashytan) för att platta till bollarna så dom blir ca 7-8mm tjocka.
  4. Salta, peppra, krydda efter tycke och smak
  5. Flippa burgaren och ha på mer salt och peppar. Burgarna flipper du  när det börjar bubbla i köttet. (Använd en vass stekspade eller spatel för att skrapa loss burgaren, viktigt att få loss stekytan då den goda smaken finns i den)
  6. Lägg på en ostskiva på varje burgare
  7. Lägg ett lock eller en bunke över så osten smälter
  8. Stapla köttet och låt sedan vila 1 minut på en tallrik

Montering:

Sprid ut ketchup på det undre brödet, lägg på sallad (gärna två blad!) tomater och lök. När allt grönt är avklarat är det dags för hamburgarköttet, toppa med bacon. Sprid ut hamburgardressing jämnt över toppbrödet innan du lägger på det.

Har du lyckats bygga burgaren hög och fin, säkra med en grillpinne så slipper den ramla omkull!