Recept

Steak sandwich på flankstek

Först ut är en steak sandwich på flankstek från Diléns, här använde jag baguette som jag grillade innan. Till den serverad jag en vitlök och dijonmajonäs, chilipicklad silverlök, babyspenat. Allt toppades med finhackad persilja och riven parmesan! Supergod och den mättade hungern mer än väl 
Callebalikmats första recept som månadens gourmand!
Ingredienser

Ingredienser

  • 250 g flankstek
  • 1 st baguette
  • 1 st vitlök
  • 1 st silverlök
  • 1 st chili
  • 1 st majonäs
  • 1 msk dijon
  • 1 knipe persilja
  • 30 g parmesan
Gör såhär

Instruktioner

  • Började med att steka flanken i olja på hög värme, endast salt och peppar.
  • 3 minuter på varje sida beroende på hur tjock biten är, avsluta med smör och vitlök.
  • Låt vila en minst 6min innan du trancherar.
  • Grilla brödet och ha ett brett lager med krämen i botten, därefter babyspenaten, sedan köttet utspritt.
  • Avslutar med löken, persilja och en massa parmesan.