Steak sandwich på flankstek

Först ut är en steak sandwich på flankstek från Diléns, här använde jag baguette som jag grillade innan. Till den serverad jag en vitlök och dijonmajonäs, chilipicklad silverlök, babyspenat. Allt toppades med finhackad persilja och riven parmesan! Supergod och den mättade hungern mer än väl 😍

Callebalikmats första recept som månadens gourmand!

Ingredienser
  • 250gram flankstek
  • En baguette
  • En vitlök
  • En silverlök
  • En chili
  • 3dl majonäs
  • En matsked dijon
  • En knippe persilja
  • 30gram parmesan
Gör såhär
  1. Började med att steka flanken i olja på hög värme, endast salt och peppar.
  2. 3 minuter på varje sida beroende på hur tjock biten är, avsluta med smör och vitlök.
  3. Låt vila en minst 6min innan du trancherar.
  4. Grilla brödet och ha ett brett lager med krämen i botten, därefter babyspenaten, sedan köttet utspritt.
  5. Avslutar med löken, persilja och en massa parmesan.