Sweet honey & spice BBQ burger

En 250 grams dubbel smash (2×125 gram) med Stubbs Sweet honey & spice BBQ sauce. Självklart fulländad med dubbel ost och en fräsch sallad som bas.

Ingredienser

  • Ett riktigt gott bröd, vi rekommenderar såklart Martins Potatorolls
  • 250 gr Diléns Premium Hamburgerfärs
  • 2 skivor väddö cheddar
  • Rödlök
  • Sallad
  • Stokes Ketchup
  • Hamburgardressing
  • Stubbs Sweet honey & spice Legendary bar-b-q sauce

Gör så här

Kött:
Forma 2 st 125 grams bollar av färsen (förvara i kylen tills du ska använda)

Tillagning:

  1. Lägg köttfärsbollarna på stekytan (gärna en häll på grillen eller en gjutjärn/kolstålspanna på spisen)
  2. Använd ett smashjärn eller en kastrull (lägg ett bakplåtspapper ovanpå köttet så fastnar det inte i smashytan) för att platta till bollarna så dom blir ca 7-8mm tjocka.
  3. Salta, peppra, krydda efter tycke och smak
  4. Flippa burgaren och ha på mer salt och peppar. Burgarna flipper du  när det börjar bubbla i köttet. (Använd en vass stekspade eller spatel för att skrapa loss burgaren, viktigt att få loss stekytan då den goda smaken finns i den)
  5. Lägg på en ostskiva på varje burgare
  6. Lägg ett lock eller en bunke över så osten smälter
  7. Stapla köttet och låt sedan vila 1 minut på en tallrik

Montering:

Sprid ut ketchup på det undre brödet, lägg på sallad (gärna två blad!) och rödlök. När allt grönt är avklarat är det dags för hamburgarköttet, toppa burgarna med Stubbs Sweet Honey & spice bbq sauce. Sprid ut hamburgardressing jämnt över toppbrödet innan du lägger på det.

Har du lyckats bygga burgaren hög och fin, säkra med en grillpinne så slipper den ramla omkull!