Tagliata på Black Onyx Ryggbiff med rostad potatis och rostad vitlöksmajonnäs

Robinskok’s andra recept som månadens gourmand. Här levererar han en riktigt god storhelgsmåltid som passar utmärkt såhär under påsk och till större sällskap!

Ingredienser (2port)
  • 400g delikatesspotatis
  • 1 hel vitlök
  • 2 bitar ryggbiff a 250g
  • 200g små tomater
  • Ruccola
  • Parmesan
  • Majonnäs
  • Crema di Balsamico
  • Olivolja (lite finare)
  • 30g Pinjenötter/ finhackade cashewnötter
  • Salt & Peppar
  • Rapsolja för stekning
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Lägg potatisen i en ugnsfast form och ringla över olivolja, salta och peppra.
  3. Ställ in i ugnen cirka 40min beroende på Ugn.
  4. Skala det yttersta skalet på en vitlök.Skär av topparna på vitlöken lägg sedan vitlöken på folie.
  5. Ringla över olivolja på de skurna topparna, salta och peppra, vik ihop till ett paket.Baka 30 minuter i ugnen.
  6. Låt svalna och kläm sedan ut vitlöken i en skål.
  7. Mosa med en gaffel tillsätt 1-2dl majonnäs beroende på hur stark vitlökssmak man vill uppnå. Smaka av med några droppar olivolja salt & Peppar.
  8. Rosta pinjenötterna/finhackade cashewnötterna i en het torrpanna.
  9. Lägg tomaterna i en liten form, ringla över olivolja och salta. Baka 15-20 min i ugnen.
  10. Salta och peppra köttet och stek det in en het panna
  11. Jag stekte det till en innertemperatur på 50 grader, låt vila på tallrik 5minuter och fräs sedan på varje sida snabbt i en het panna innan servering.
Montering
  1. Ta fram ett serveringsfat/skärbräda.
  2. Gör en bädd av Ruccola
  3. Klicka ut vitlöksmajonnäsen
  4. Fördela ut de bakade tomaterna.
  5. Hyvla parmesan
  6. Ringla olivolja och Balsamico,
  7. Strö ut de rostade pinjenötterna /cashewnötterna
  8. Lägg sedan dit köttet och avsluta med flingsalt.
  9. Servera med den rostade potatisen