
The Twist är en het, söt och fräsch burgare!
2×80 gr smashad burgare med sötma från ett kanderat bacon, hetta från koreansk gochujang och fräsch smak av en majonäs med citronzest!
@matochvinbymicke 's tredje recept som månadens gourmand!
Ingredienser
- Hamburgerbröd potatobuns
- 160 gr Diléns burgarfärs (högrev & bringa)
- 2 st burgarcheddar Väddögårdsmejeri
- 2 st pepperjack cheddar Väddögårdsmejeri
- 1 dl hellmans majonnäs
- 1 tsk sherryvinäger
- Zest från 1 citron
- Röd inlagd jalapeno (taco style santamaria)
- Gochujang
- Ruccola
- 1 st silverlök
- Bacon
- Valfri BBQ sås (gärna koreansk)
- Färsk koriander
Gör så här
Kött:
- Forma 2 st 80 gr boll av färsen, förvara i kylen tills du ska använda.
Dressing:
- Blanda ihop majonäs, citronzest, sherryvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Silverlök:
- Skiva löken i 3 mm skivor och lägg sedan i iskallt vatten ca 30 min.
Tillagning:
- Lägg baconet på en plåt och pensla med BBQ såsen, ställin i ugnen på 160 grader tills det är krispigt.
- Stek snittsidan på brödet i smör på medel temperatur till en gyllenbrun färg och en tjock krispig stekyta. Låt vila på galler med stekta sidan nedåt.
- Lägg färsbollarna på stekytan, gärna en häll på grillen eller en gjutjärn/kolstålspanna på spisen.
- Använd ett smash järn eller en kastrull (lägg ett bakplåtspapper ovanpå köttet så fastnar det inte i smash ytan) för att platta till bollarna så dom blir ca 7-8mm tjocka. Salta, peppra och ha på lite amerikansk gul senap.
- När det börjar bubbla i köttet är det dags att vända. Använd en vass stekspade eller spatel för att skrapa loss burgaren, viktigt att få loss stekytan då den goda smaken finns i den. Flippa burgaren och ha på mer salt och peppar.
- Lägg på två ostskivor på burgaren. lägg ett lock eller en bunke över så osten smälter.
Montering:
- Plocka ur löken ur vattnet så den får torka lite.
- Bred ett tunt lager av gochujang på det undre brödet, lägg på ruccola och silverlök, kötten med ost, bacon, jalapeno, koriander.
- Bred ett tjockt lager av majonäsen med citronzest på det övre brödet och placera det ovanpå burgaren.