Tomahawk med edamamebönor

Matochstrunts fjärde recept som månadens gourmand. Som sista receptet slår Christian på stort och levererar en Tomahawk med edamamebönor!

Ingredienser
  • Tomahawk/entrecote
  • Salt och peppar
  • Soja
  • Sesamolja
  • Sesamfrö
  • Risvinäger
  • Chili
  • Vitlök
  • Spetskål
  • Bladspenat
  • Edamamebönor
Gör så här
  1. Börja med att ta fram köttbiten så den blir rumstempad och salta den lite.
  2. Gör blandningen till bönorna.
    • 6 msk soja.
    • 1/2 msk risvinäger.
    • 1 tsk sesamolja.
    • 1 tsk sambal.
    • 1 hackad chili.
    • 2 pressade vitlöksklyftor.
    • Blanda ihop allt i en panna och fräs på bönorna.
    • Toppa med sesamfrön och hackad chili.
  3. Hacka upp spetskål.
  4. Sedan stek köttet på hög värme (använd termometer för önskad stekgrad).
  5. Salt och peppra.
  6. När önskad temp är nådd så låt köttet vila några minuter.
  7. Ta fram ett serveringsfat. Lägg lite grönt i botten, Jag hade bladspenat hemma som jag använde sen strö på spetskålen.
  8. Skär upp köttbiten i plockvänliga bitar, strö över bönorna och ös några skedar av såsen från bönorna på köttet.
  9. Man kan även hälla upp lite i en skål man kan doppa i på sidan.
  10. Njut!