fbpx

Torskfilé toppad med utsökt skirat smör och riven pepparrot

Skirat smör och smakrik pepparrot gifter sig fint i den här torskrätten som med fördel kan serveras med pressad potatis.

Antal portioner: 4

Tillagningstid: Två timmar och femton minuter

Svårighetsgrad: Lätt/medel

Ingredienser
  • 4 bitar torskrygg
  • 2 msk salt
  • 5 dl vatten
  • 25 g smör
  • peppar
  • 100 g smör (till steg tre)
  • Riven pepparrot
Gör så här
  1. Lägg torskbitarna i en form. Rör ut saltet med kallt vatten i en bunke och häll över fisken. Låt ligga i kylen i ca två timmar. Ta upp fisken och låt den rinna av på en ren handduk. Torka av ytan.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna tills det börjar få färg. Stek sedan fisken på köttsidan ca tre minuter på medelvärme. Vänd och stek fisken på svag värme och ös över steksmöret då och då, tills fiskköttet börjar dela sig, ca fem minuter. Krydda med peppar.
  3. Smält smöret i en kastrull och låt det fräsa tills det får en nötaktig doft och färg. Låt stå vid sidan av spisen. Skumma och häll upp i en varm såssnipa.
  4. Servera fisken med det skirade smöret, pepparrot och pressad potatis.