En 200 gr dubbel smash med smak av tryffel och skön hetta från jalapeno, Recept & bild från Micke Gustavsson aka Mat och vin by Micke. Följ honom på instagram eller facebook för fler härliga burgare och recept!
Kött: Forma 2 st 100 gr bollar av färsen, förvara i kylen tills du ska använda dom. Dressing: Köp färdig tryffel aioli eller gör egen enligt nedan. Tag 0,5 dl majonäs och 0,25 dl creme fraiche i en bunke, riv ned tryffel efter smak och rör ihop. Smaka av med salt och peppar. Silverlök: Skiva löken i 3-5 mm skivor och lägg sedan i iskallt vatten ca 30 min. Tillagning: Montering: Plocka ur löken ur vattnet så den får torka lite. Ringla på senap och habanero ketchup på det undre brödet, lägg på silverlöksringar (ca 6-7 stora) och jalapeno (ca 6-7 stora). Lägg på köttet och strö på den rostade löken. Bred ett ca 5-7 mm lager med tryffelaioli på det övre brödet och avsluta med lite rostad lök innan du lägger brödet på köttet.
Tryffel burgare med hetta
pepperjackcheddar och habanero ketchup.
Perfekt att svälja ned med en kall IPA eller ett glas fruktigt vitt vin!
Ingredienser
Gör så här