Tryffelburgare med korianderpicklad gurka och bacon

Matochstrunts tredje recept som månadens gourmand. Den här gången är det buuuurgertime, och det med en rejäl burgare!

Ingredienser
  • Brioche bröd
  • Dilèns Gourmandis hamburgerfärs
  • Rödlök
  • Gurka
  • Koriander
  • Socker
  • Ättika
  • Vatten
  • Majonnäs
  • Tryffelolja
  • Salt och peppar
  • Bostongurka
  • Paprikapulver
  • Chilisås
  • Chilipulver
  • Cheddar
  • Bacon
  • Krispsallad
Gör så här
  1. Burgar dressing
    • Blanda ihop 4dl majonnäs med ca 1dl bostongurka beroende på hur mkt krisp du vill ha.
    • Ha i en matsked av paprika och chilipulver och en skvätt chilisås och blanda.
    • Smaka av och ev salta.
  2. Tryffelmajonnäs
    • Blanda ner en nypa salt och peppar med några droppar tryffelolja i majonnäsen.
    • Smaka av hela tiden så inte tryffeln tar över för mycket.
  • Koriandergurka
    • Koka upp en 1-2-3 lag (1del ättika 2del socker 3del vatten)
    • Hacka upp färsk koriander och ha i medans lagen svalnar
    • Sedan skiva upp gurka i önskad tjocklek och lägg i lagen.
    • Låt ligga minst en timme innan servering.
  • Rosta av bröden, stek baconet och smasha köttet för att sedan montera ihop dina burgare med:
    • Hemmagjord hamburger dressing.
    • Krispsallad.
    • Korianderpicklad gurka.
    • Dubbla puckar.
    • 4x cheddar.
    • Bacon.
    • Tunt skivad rödlök.
    • Tryffelmajo.