fbpx

Klassiska Wallenbergare med mos

En klassiker inom husmankost som alla älskar! Biffar gjorda på kalvfärs och serveras med porös mos och färska haricots vertz steka i honung.

Antal portioner: 4 port

Tillagningstid: 40 minuter

Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser
  • 600 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 st äggulor
  • 3 dl grädde
  • 1 kg potatis
  • 250 g smör till moset
  • 1,5 msk honung
  • Haricots vertz
  • Smör till stekning
Gör så här
  1. Blanda kalvfärs med salt och peppar. Rör ner en i taget av ägggulorna.
  2. Tillsätt lite grädde i taget och arbeta färsen jämn. Låt det stå kallt 15 min.
  3. Forma färsblandningen till små tjocka biffar och stek i smör i ca 3 min på vardera sida.
  4. Slå över matfettet vid servering.
  5. Koka skalad potatis och mosa. Rör i smöret, salta och peppra till önskad smak.
  6. Stek haricots vertz i honung och salta.