Wickans Salsiccia pasta

Här kommer ett recept på vår familjs favoriträtt. Barnen älskar den, vi vuxna älskar den och den funkar suveränt i den klassiska matlådan också. Den går fort att göra och bidrar med så otroligt goda smaker!

Wiktoria Ahlins femte recept som månadens gourmand.

Ingredienser (4 port)
  • 300 g pasta
  • 350 g färsk salsicciakorv
  • 3 msk olivolja
  • 1 torkade peperoncini eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 Silverlök, finhackad
  • 300 g passerade tomater
  • 1-2 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Till servering

  • riven pecorinoost
  • färsk basilika eller persilja
Gör såhär
  1. Lägg pastan i kokande saltat vatten och koka någon minut mindre än enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär av skinnet från salsiccian. Hacka till en färs. Hetta upp olja i en kastrull och fräs salsiccian.
  3. Stek under omrörning på medelvärme.
  4. Tillsätt löken stek någon minut till.
  5. I med matlagningsgrädde, passerade tomater, salt och peppar och låt såsen småputtra.
  6. Häll av pastan i durkslag, ned i salsicciasåsen. Blanda väl.
  7. Servera direkt med mer pecorino och ev färska örter.