Wickans variant av tonkatsu

Under Wiktorias andra vecka som månadens gourmand så bjuder hon oss på hennes egna fantastiska variant av tonkatsu. Ett riktigt måste att testa!

Wiktoria Ahlins andra recept som månadens gourmand.

Ingredienser
  • 4 skivor kotletter
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade 
  • 3 dl pankoströbröd
  • salt
  • Olja till fritering 
  • 1/2 vitkål 
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk risvinäger
  • 0,5 tsk strösocker
  • 3 msk rostade sesamfrön, jag hade svarta! 
  • Till servering: Pommes & Chimichurri 

Gör såhär
  • Strimla vitkålen tunt och lägg i iskallt vatten så den blir riktigt krispig, det tar minst 15-20 minuter. Låt sedan droppa av väl i durkslag.
  • Medan kålen ligger i vattenbad, blanda ihop övriga ingredienser till kålsalladen till en dressing. I med kålen i en skål och ringla dressingen över. Toppa med sesamfrön. 
  • Banka ut kotletterna så de blir tunna.  Salta och vänd dem i först mjöl, sen ägg och till sist pankoströbröd.
  • Hetta upp ca 1 cm olja i botten av en stekpanna. Stek tonkatsun tills de är gyllene och frasiga på båda sidor. Låt rinna av på galler eller hushållspapper. Servera med kålsallad och pommes.