Picklad lök: Skiva upp rödlök tunt och lägg i en burk med lock. Rör ihop vatten, socker och ättika i en liten kastrull under uppvärmning. När sockret är upplöst så häller du vätskan över löken och låter den stå i minst 30 minuter, men gärna över natten i kylskåp.
Skala räkorna och lägg åt sidan.
Smörstek brödskivorna tills gyllenbruna och låt svalna. Stansa eller skär ut en rund liten skiva av bröden.
Vispa all Philadelphia och crème fraîche i separata skålar. Crème fraîchen tar tid, men den ska bli som vispad grädde.
Romcrème: Ta ur en tredjedel av Philadelphian och blanda med 0.5dl av crème fraîchen samt stenbitsrom efter smak.
Blanda övrig Philadelphia med resten av crème fraîchen till en jämn röra.
Finhacka löken och grovhacka räkorna, rör ner i crème fraîche-blandningen.
Smaksätt med salt, peppar, och rikligt med finhackad dill. Tillsätt 1-2 matskedar citron. Ta lite citron i taget men se till att du behåller en fast konsistens.
Låt rörorna vila i kyl tills servering, gärna upp till en timme.
Lägg ut brödskivorna på tallrikar eller ett fat. Tips! Droppa citron över skivorna för extra smak!
Spritsa eller klicka ut röran på brödskivorna.
Toppa röran med lite picklad rödlök.
Spritsa eller klicka ut lite romcrème på toppen och dekorera med färsk dill och en liten citronklyfta.
Ät och njut!