
Fläskfilepasta med bacon och svamp
Ingredienser
- 400 g fläskfilé
- 300 g pasta
- smör, att steka i
- 1 st gul lök skivad
- 200 g champinjoner skivade
- 100 g tärnat bacon
- 2 dl vispgrädde
- 1 st hönsbuljong
- 1 dl Creme fraiche
- 0,5 dl riven parmesan
- Tomater om du vill
- salt
- peppar
- färsk basilika
Instruktioner
- Koka pasta
- Skär fläskfilén i medaljonger som är ca 1 cm tjocka. Bryn i smör i en stekpanna på medelvärme tills de har fått fin färg. Salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.
- Stek den strimlade löken, bacon och svampen i stekpannan tills det mjuknat och fått fin färg.
- Ha i grädde och hönsbuljong och låt puttra upp. Salta och peppra efter smak.
- Ta i fläskfilébitarna i grytan och låt koka på låg värme tillsammans. Blanda ihop med pastan. Strö över färsk basilika och parmesan.