
Robins egengjorda teriyakisås
Ingredienser
- 2 dl mirin
- 4 dl Ljus soja, jag använde Kikkoman
- 1 dl socker
- 1,5 msk svart risvinäger (jag använde Chinkiang) svart risvinäger (jag använde Chinkiang)
- 1 msk sesamolja
- 1 st chili beror på vilken hetta man vill ha
- 6 st vitlöksklyftor
- 2 cm ingefärabit
Instruktioner
- 2 dl mirin som reduceras ned lite i en kastrull . ( Hittas i de flesta butiker i den asiatiska hyllan)
Tillsätt sedan:
- 4 dl Ljus soja, jag använde Kikkoman 1 dl socker
- 1.5 msk svart risvinäger( jag använde Chinkiang), alternativt balsamvinäger
- 1 msk sesamolja Finhacka/riv/kör i matberedare
- 1 chili (beror på vilken hetta man vill ha)
- 6 vitlöksklyftor
- 2 cm ingefärabit (tillsätt lite i taget och smaka av för att hitta balansen)
- Smaka av med svartpeppar.
Fortsättning
- Sjud i cirka 7 minuter.
- Låt svalna och sila sedan ner i en behållare. Förvaras i kylskåpet