
Wontons I en crispy chili oil
Ingredienser
- 400 g fläskfärs ifrån Dilens Gourmandis
- 4 st finhackade vitlökar
- 125 g finhackad vitkål
- 125 g finhackad morot
- 2 st bitar finhackad ingefära I storlek med en tumnagel
- 4 st finhackade salladslökar, spar lite av det gröna längst ut på salladslöken för dippen och garnering
- Limejuice ifrån 1 lime
- 3 tsk strösocker
- 1 tsk msg kan uteslutas
- 2 tsk salt
- 3 msk japansk soja
- 3 msk oystersauce
- 1,5 msk sesamolja
- 1 tsk fish sauce
- 1 tsk finmalen vitpeppar
- Wonton plattor eller Gyoza blad finns i frysdisken i asiatiska livsmedelsbutiker
Crispy chili oil sås
- 1 dl japansk soja
- 2 msk mörk risvinäger alt balsamvinäger
- 1 msk vatten
- 2 tsk honung
- 1,5 msk Crispy chili oil, man kan göra egen men jag använde mig av en köpt som heter Lao gan ma.
- 1 msk rostade sesamfrön
- 1 tsk ingefära riven/finhackad
- 1 tsk Limejuice
- 1 tsk finhackad salladslök
- 1 tsk finhackade Korriander
Topping
- Salladslök
- Korriander
- Röd chili.
Instruktioner
- Fräs de finhackade grönsaker och löken
- blanda sedan ihop det med färsen och tillsätt resterande ingredienser.
- Blanda dippsåsen.
- Lägg 1 msk med färsblandningen i wontonarket, blöt 2 sidor med vatten och vik sedan ihop på diagonalen och vik in kanterna
- Pressa sedan ur luften. Se till att Wontonen blir tät. (Det finns många olika sätt att vika, prova dig fram eller kika Youtube:)
- Tillagningssättet är kanske mer för dumpling med tjockare deg men jag gillar verkligen att botten är krispig
- Hetta upp en stekpanna med olja.
- Stek Wontonen så ytan under blir krispig.
- Tillsätt sedan 2dl vatten i stekpannan och ånga Wontonen under lock cirka 6 minuter.
- Servera med dippsåsen och toppa med Korriander, salladslök och chili.