Teamet bestående av Dagge (@daggesmat) och Micke (@matochvinbymicke) kammade nyligen hem det ärade förstapriset när SM i hamburgare avgjordes. I burgaren kunde dommarna njuta av en hemlig specialfärs från oss på Diléns!

Grattis, vi börjar med en sportfråga, hur känns det?

Overkligt, men detta är ett kvitto på att allt nörderi och slit har gett resultat.

Berätta, vad tävlade ni med?

Vi tävlade med en enkel burgare som innehöll en riktigt bra köttmix från Dilens (hemligt innehåll än), bröd från Potatorolls, burgarcheddar från Väddögårdsmejeri, hemgjord sriracha ketchup, tunt skivad silverlök, dillpicklad snacksgurka och en dressing med bakadvitlök.


Burgaren bestod av 2 st 100 grams puckar som smashades.

Bästa tipset för att lyckas med sin burgare?

Tänk alltid ”less is more”, en burgare ska inte vara ett smörgåsbord med smaker. Det kan låta som att våran SM burgare har mycket prylar men alla toppings är smaker som går bra ihop och höjer köttsmakerna. Viktigt att tänka på att ha en smakrik färs med en fetthalt på 20-25% fett.

Bilder från matochvinbymicke