Recept

Robins egengjorda teriyakisås

Ingredienser

Ingredienser

  • 2 dl mirin
  • 4 dl Ljus soja, jag använde Kikkoman
  • 1 dl socker
  • 1,5 msk svart risvinäger (jag använde Chinkiang) svart risvinäger (jag använde Chinkiang)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 st chili beror på vilken hetta man vill ha
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 2 cm ingefärabit
Gör såhär

Instruktioner

  • 2 dl mirin som reduceras ned lite i en kastrull . ( Hittas i de flesta butiker i den asiatiska hyllan)

Tillsätt sedan:

  • 4 dl Ljus soja, jag använde Kikkoman 1 dl socker
  • 1.5 msk svart risvinäger( jag använde Chinkiang), alternativt balsamvinäger
  • 1 msk sesamolja Finhacka/riv/kör i matberedare
  • 1 chili (beror på vilken hetta man vill ha)
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 cm ingefärabit (tillsätt lite i taget och smaka av för att hitta balansen)
  • Smaka av med svartpeppar.

Fortsättning

  • Sjud i cirka 7 minuter.
  • Låt svalna och sila sedan ner i en behållare. Förvaras i kylskåpet