Om oss

Dilens Gourmandis

Vad är bra mat? För oss är det ganska enkelt. Efter över tio års ständig jakt efter den absolut högsta kvalitén så har vi sett en genomgående trend. En gemensam nämnare, eller snarare tre. Och det är just dessa tre gemensamma nämnare som vi nu helhjärtat jobbar efter båda när det gäller råvaror och produktion.

Scrolla ned för att läsa mer om våra 3 riktlinjer

1. Ekologiskt

I första hand letar vi efter ekologiska råvaror och produktion. Vi har märkt att det i dom flesta fall finns ett starkt samband mellan just ekologiska råvaror, produktion och hög kvalité.

Det går också hand i hand med vår vision om att ha så låg miljöpåverkan som möjligt.

2. Närproducerat

I andra hand går vi efter avståndet till gården. Korta transportvägar och nära samarbete är en genomgående hörnsten när det gäller vår kvalité.

Det går också helt i linje med vår vision om att främja den lokala produktionen av mat.

3. Kvalité.

I tredje och sista hand går vi efter kvalité. Även om det är nummer tre på vår lista så är det genomgående det absolut viktigaste när det kommer till vad vi stoppar i våra magar.

Tyvärr så är det inte alltid möjligt att hitta alla varor ekologiskt eller närproducerat. Hur gärna vi än vill det. Då utgår vi alltid från att varorna ska hålla den absolut högsta kvalitén möjligt.

Inga genvägar

Vid ett flertal tillfällen under vår jakt på underbart läckra råvaror och produkter så har vi upptäckt att en önskad vara inte lever upp till våra tre grundregler. Istället för att ta den lätta vägen och nöja oss med vad som finns på marknaden, så har vi stått fast vid vår övertygelse om bra mat, och valt att själva producera varan. Allt för att säkerställa att varan håller vår standard.

Detta gör att du som kund kan vara säker på att våra produkter är noggrant utvalda och håller exceptionellt hög kvalité. Oavsett vilken vara du har i din hand i vår butik, så är den utvald och finns hos oss av en anledning.

Historik

Diléns resa tar sin början. En solig dag den 12 Februari 2010 slår vi upp portarna till vår butik för första gången. En dröm går i uppfyllelse, förväntningarna är blygsamma men oj vilken succé det blir.
Efter en två års lång jakt inser vi att det vi efterfrågar inte riktigt finns på marknaden. Här tar vi vårt första steg mot att producera egna charkuterier. En lyckad satsning som gjort att vi vågat ta steget flera gånger till.
SM i mathantverk, en för stunden nästan otänkbar tanke. Visst är vi duktiga på det vi gör, och gör utsökt korv som uppskattas vart vi än vänder oss. Men SM? Vilken grej! Vi tar silvermedalj i SM i mathandverk med vår vildsvinskorv
Stärkta av vår lyckade satsning med att producera egna charkuterier ger vi oss ut på jakt igen, denna gång köper vi en rök och börjar röka egen chark. Det är inte bara vi som känt en saknad på marknaden utan även våra kunder jublar. Återigen en lyckad satsning som visar att kvalité alltid går hem.
Ekogynamisk gris? Javisst! 2016 inleder vi ett nära samarbete med Nibble Gårdsgris, den första klimatcertifierad grisuppfödaren i Sverige. Det är inte alltid vi hittar det vi letar efter där ute, men när vi väl hittar en partner som stämmer överens så väl med vårt synsätt som Nibble Gårdsgris, då blir det så bra!
Vem har sagt att mat ska tillagas inomhus? 2017 är året vi blir återförsäljare av Ofyr – Det perfekta uteköket. Ett perfekt tillskott i vår butik efter att efterfrågan av vad vi kallar ”non-food” ökat ständigt och stadigt sedan starten. Helt enkelt matrelaterade produkter och tillbehör som inte går att äta.
Tävlingsdags igen. Denna gång trippelt upp under SM i Mathantverk som gick av stapeln i Malmö. Vilken resa och vilket härligt bevis på att vi rör oss i rätt riktning med våra produkter. Denna gång fick vi med oss ett silver för vår färskkorv. Även vår alspånsrökta delikatesskinka kammade hem ett silver. Vår lufttorkade skinka fick även den en medalj i form av ett brons.

Värdegrund

Något vi förhåller oss till. Det som ligger lite närmare hjärtat och gör oss till oss. Man skulle kunna säga att det här är vårt recept på den kvalité vi har.

  • Familjärt & nära
  • Inspirerande matkultur
  • Bra mat i magen
  • Matälskare driver förändring
  • God mat ger god hälsa
  • Bidra till lokal produktion
  • Hög service ger godare mat
  • Minsta möjliga miljöpåverkan
  • Sund & god djurvård
  • Jordnära hantering. Från jord till bord