Vårt koncept

Vårt koncept

Vår vision är tydlig. Ett kulinariskt paradis för matälskare, vi kallar det gourmandis. Till oss vänder du dig oavsett om du skall laga mat för familjen hela veckan. Är vegetarian eller skall tillaga en lyxmåltid för nära och kära. Vi är alla matälskare. Vi vill veta att maten vi lagar inte innehåller konstiga tillsatser. Att kvalitén är högsta möjliga med minsta möjliga påverkan på miljön. Och kanske framförallt, smakar ljuvligt.

Kort och gott. Om du, precis som vi. Är en matälskare. Så ser vi till att du känner dig som hemma och hittar det du behöver.

Vad kan du förvänta dig?

Vårt mål är som sagt att skapa ett paradis för matälskare, ett gourmandis, som vi valt att kalla det. Men vad betyder det egentligen? Vad kan du förvänta dig?

Vi har märkt att det finns väldigt många där ute i stugorna som delar vårt stora och brinnande intresse för mat. Både bland våra kunder men också bland våra gårdar och partners. Det intresset vill vi stimulera och skapa en plats för i Gävle. För det är något vi känner har saknats.

Så vad gör vi för att stimulera intresset för bra mat?

Förutom att varje dag i vår butik föra en dialog kring just maten vi säljer, så försöker vi kommunicera så transparent och osjälviskt som möjligt. Vi tror på delad kunskap, glädje och matlust!

  • Vi delar med oss av våra prisvinnande recept, så att du kan testa själv
  • Vi försöker vara helt transparenta med våra gårdar, så att du kan kolla upp dom själv. Ps, dom flesta tar mer än gärna emot besök om du bara kontaktar dom!
  • Vi anordnar studiebesök där vi åker till våra gårdar tillsammans med våra kunder
  • Event och träffar där vi lagar och pratar mat tillsammans
  • Vi håller löpande kurser och workshops, där vi bland annat lär ut hur vi lagar våra prisvinnande färskkorvar
  • Vi försöker samarbeta med så många lokala restauranger, gårdar och producenter som möjligt
  • Vi försöker vara aktiva med vårt tävlande, framförallt under SM i Mathantverk. Varför? Vi tycker det är ett bra kvitto på att ekologiskt och närproducerat faktiskt smakar bättre!

Förutom exemplen ovan, så försöker vi vara så lyhörda vi kan, för att det är ju faktiskt för alla oss matälskare vi gör den här satsningen, inte bara för vår egen skull.

Har du idéer du vill ha hjälp med att genomföra, eller tips på hur vi kan komma närmare vårt mål?  Kontakta oss gärna, så försöker vi hjälpas åt!