Utsökt lövbiff serverad med smakrikt kryddsmör och krispiga pommes

Lövbiff med hemmagjorda pommes och kryddsmör, servera med en fräsch sallad och lite sås om du vill ha något extra.

Tillagningstid: ca 40-50 minuter

Portioner: 4

Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser

Lövbiff

  • 500 gram lövbiff
  • olivolja
  • smör
  • tryffelsalt
  • svartpeppar

Smör

  • 100 gram smör, rumstempererat
  • 0,5 kruka(or) persilja
  • 1 klyfta(or) vitlök, 1/2 – 1 st
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

Lövbiff
1. Krydda med tryffelsalt och peppar.
2. Stek i en upphettad panna med olja och smör i på båda sidor i medelhög värme.

Smör
1. Skär smöret i mindre kuber och lägg i en bunke. Skala och pressa i vitlök.
2. Skölj och finhacka persiljan och tillsätt till smöret. Krydda med en nypa flingsalt och peppar.
3. Vispa smöret luftigt med en elvisp. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar. Lägg upp i en skål och låt smöret stå framme i normal rumstemperatur.