Recept

Råbiff till förrätt à la Marie

Marie är tillbaka och den här gången bjuder hon oss på en klassisk råbiff, med en liten twist. Istället för att agera huvudrätt så serverar hon råbiffen i en elegantare portion med egengjord rödbetssallad som förrätt!
Marie Norder Aspholms andra recept som månadens gourmand.
Portioner 4 port
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 rödlök 
  • 2,5 dl vatten 
  • 0,5 dl ättikssprit 
  • 2 dl färdig majonnäs 
  • 1 krm tryffelolja eller efter smak
  • 2 färska okokta rödbetor 
  • 2 msk hasselnötter  
  • Hackad persilja 
  • 1 tsk vitvinsvinäger 
  • 1 msk olivolja 
  • 0,5 kg innanlår
  • 1 msk små kapris
  • 1 msk finhackad chalottenlök 
  • 0,5-1 msk dijonsenap 
  • 1 msk olivolja 
  • 4 äggulor 
  • Riven pepparrot 
  • Salt och peppar 
Gör såhär

Instruktioner

Picklad rödlök 

  • Blanda ättikssprit och vatten.
  • Skiva rödlöken och lägg den i ättiksblandningen. Låt stå i minst en timme.

Tryffelmajonnäs

  • Blanda majonnäs, tryffelolja, salt och peppar och ställ i kylen. 

Rödbetssallad 

  • Rosta hasselnötterna i torr panna och gnugga av skalen. Hacka dem grovt.
  • Skala rödbetorna och riv de grovt.
  • Blanda rödbetor, hasselnötter, persilja, vinäger, olivolja, salt och peppar.
  • Smaka av om det behövs mer vinäger.
  • Ställ i kylen. 

Råbiff 

  • Gör råbiffen så nära servering som möjligt 
  • Hacka eller skär köttet i små fina bitar. Om du vill så kan du också be att få köttet malt när du köper det.
  • Blanda alla ingredienser och var generös med salt och peppar.
  • Smaka av om det behövs mer dijonsenap eller olivolja.
  • Täck ytan med plastfolie så att den inte blir grå och ställ i kylen till servering. 

Servering 

  • Forma fyra biffar och gör en fördjupning i mitten. Lägg en äggula i hålet.
  • Lägg upp rödbetssalladen, picklad rödlök, klicka ut tryffelmajonnäsen och strö över riven pepparrot.
  • Garnera gärna med ruccola eller andra gröna blad. 
  • Om du vill äta råbiff som huvudrätt så öka mängden kött till 150-200 g per person och servera tex. pommes frites till.