Recept

Riktiga saftiga hamburgare med en gudomlig tryffelmajonnäs

En hemgjord tryffelmajonnäs till de här fantastiska hamburgarna gör helgens måltid till en riktig fullträff. Servera hamburgarna toppade med cheddarost i ett briochebröd och lägg till dina favoritgrönsaker för att höja smakupplevelsen ytterligare.
Ingredienser

Ingredienser

Hamburgare

  • 1 kg nötfärs
  • 2 msk oxfond
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar

Tryffelmajonnäs

  • 2 ägg
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 nypa salt
  • 0,5 tsk tryffelolja
Gör såhär

Instruktioner

Tryffelmajonnäs

  • OBS! Det är viktigt att äggen och oljan är samma temperatur, annars kan majonnäsen skära sig.
  • Vispa äggulorna, senap, salt och peppar fluffigt.
  • Droppa sakta i rapsoljan medan du vispar, när majonnäsen blir tjockare behöver du inte hälla i oljan lika försiktigt längre.
  • Ha i lite tryffelolja åt taget medan du smakar av.

Hamburgare

  • Rör ihop ingredienserna och forma till hamburgare, med en höjd på ungefär två centimeter.
  • Stek i olja tills mitten av hamburgaren är 45 grader.
  • Lägg på cheddarost om du vill ha det så att den smälter fint medan hamburgarna blir helt klara.
  • Servera i ett briochebröd med valfritt tillbehör tillsammans med tryffelmajonnäsen.