
Riktiga saftiga hamburgare med en gudomlig tryffelmajonnäs
En hemgjord tryffelmajonnäs till de här fantastiska hamburgarna gör helgens måltid till en riktig fullträff. Servera hamburgarna toppade med cheddarost i ett briochebröd och lägg till dina favoritgrönsaker för att höja smakupplevelsen ytterligare.
Antal portioner: 5-6 port
Tillagningstid: ca 20-30 minuter
Svårighetsgrad: Lätt till medium
Ingredienser
Hamburgare
1 kilo nötfärs
2 msk oxfond
1 ägg
salt och peppar
Tryffelmajonnäs
2 ägg
2 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1,5 dl rapsolja
1 nypa salt
0,5 tsk tryffelolja
Gör så här
Tryffelmajonnäs
OBS! Det är viktigt att äggen och oljan är samma temperatur, annars kan majonnäsen skära sig.
1. Vispa äggulorna, senap, salt och peppar fluffigt.
1. Vispa äggulorna, senap, salt och peppar fluffigt.
2. Droppa sakta i rapsoljan medan du vispar, när majonnäsen blir tjockare behöver du inte hälla i oljan lika försiktigt längre.
3. Ha i lite tryffelolja åt taget medan du smakar av.
3. Ha i lite tryffelolja åt taget medan du smakar av.
Hamburgare
1. Rör ihop ingredienserna och forma till hamburgare, med en höjd på ungefär två centimeter.
2. Stek i olja tills mitten av hamburgaren är 45 grader.
3. Lägg på cheddarost om du vill ha det så att den smälter fint medan hamburgarna blir helt klara.
3. Lägg på cheddarost om du vill ha det så att den smälter fint medan hamburgarna blir helt klara.
4. Servera i ett briochebröd med valfritt tillbehör tillsammans med tryffelmajonnäsen.