Recept
Härlig gulaschsoppa på högrev
Klassisk ungersk gulaschsoppa, eller bara gulasch om man så vill. En mustig och härligt köttsoppa som i vår version tillagas utan potatis!
Portioner 4 port
Ingredienser
- 500 gram högrev
- Olivolja
- 4 gula lökar
- 3 röda paprikor
- 1 chili
- 4 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk spiskummin
- 2 tsk paprikapulver
- 3 msk oxfond
- 3 msk tomatpuré
- Salt
- Peppar
- 3 dl rysk yoghurt
- 4 dl vitt vin
Gör såhär
Tärna och bryn högreven i olivolja (vi gillar relativt stora härliga bitar!).
Skär löken och paprikan i grova bitar. Fin hacka chilin. När köttet blivit perfekt brynt, blanda ned lök, vitlök och chili. Bryn till löken är färdig och genomskinlig.
Tillsätt hälften av paprikan och stek i omkring 5 minuter. När paprikan börjar få färg, tillsätt spiskummin, paprikapulver, fonden och vinet. Låt sjuda under lock i ca 1-1.5 timme.
Smaka av med salt, peppar och servera med en klick yoghurt.